Over ons

Catharina Foundation
Rien van der Heijden-van de Ven

In 1968 richtte Cor van der Heijden familiebedrijf CSU op. Zijn vrouw Rien (Catharina) van der Heijden-van de Ven was de drijvende kracht achter Cor. Een luisterend oor voor iedereen. Zij was écht een mensenmens, ze had oog voor het verhaal achter de medewerker. Daarom draagt de Catharina Foundation met trots haar naam.

CSU vormt anno 2024 met zusterorganisaties Tzorg en Zizo de holding Total Care. Mirjam, Ester en Martijn – de kinderen van Cor en Rien van der Heijden – vormen samen met hun kinderen (de 3e generatie) de familieaandeelhouders. Zij bewaken, samen met de Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur, de voortgang van Total Care. De Catharina Foundation is een initiatief van de familie Van der Heijden, opgezet samen met Total Care. De foundation is zelfstandig en wordt gefinancierd door de familie en door Total Care.

Bestuur

Het bestuur is verantwoordelijk voor strategie en beleid, financieel management, het toekennen van donaties, relatiebeheer en de vrijwilligers. De leden van het bestuur ontvangen geen bestuursvergoeding.

Ester van der Linden – voorzitter
Geert van Lamoen – vice-voorzitter
Esmée Ficheroux – secretaris
Laurens van den Heijkant – penningmeester
Marco Gramser – algemeen bestuurslid
Elke Wirtz – algemeen bestuurslid & communicatie

Vrijwilligers

De Catharina Foundation gelooft, naast financiële ondersteuning, in de inzet van vrijwilligers en het stimuleren van betrokkenheid vanuit medewerkers van Total Care. Wij enthousiasmeren collega’s van CSU, Tzorg en Zizo om een helpende hand te bieden en zo positieve impact te maken.

ANBI

De Catharina Foundation is door de belastingdienst aangewezen als ANBI-instelling. Dit betekent onder meer dat wij ons volledig richten op het algemeen nut, ons nagenoeg geheel inzetten voor het algemeen belang, geen winstoogmerk hebben en in het bezit zijn van een actueel beleidsplan.

PROJECTEN

Project van de maand

Project van de maand

Project van de maand

Project van de maand